Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht…en neem een speculaas cheesecake van Zoete Zusjes mee. Want we zitten allemaal even recht
Misschien heeft U nog even tijd
Voordat U weer naar Spanje rijdt
Kom dan ook even bij ons aan
En laat je paardje maar buiten staan.
En we zingen en we springen en we zijn zo blij
Want er zijn geen stoute kinderen bij
En we zingen en we springen en we zijn zo blij
Want er zijn geen stoute kinderen bij
Ingrediënten
- – 270 gram speculaas
- – 500 gram roomkaas
- – 80 gram boter
- – 175 mililiter zure room
- – 150 gram suiker
- – 3 eieren
- – 1 el maizena
- – 2 tl vanille extract
- – 1 citroen
- – 2 blikjes mandarijn
Bereiding
- Breng bakpapier aan in de springvorm en bestrijk de zijkanten van bakvorm in met een beetje boter.
- Smelt de boter en zet de oven aan op 180 graden.
- Verkruimel 200 gram speculaaskoekjes en meng dit met de boter.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk dit aan. Zet het een half uur in de koelkast.
- Klop nu de roomkaas los en voeg vervolgens de suiker, zure room, vanille extract en maïzena toe.
- Voeg een voor een de eieren toe. Klop dit goed door.
- Voeg de citroenrasp en mandarijnen toe en schep dit erdoor.
- Giet de vulling in de springvorm en zet de cheesecake 45 minuten in de oven.
- Zet de oven uit en laat de cheesecake een uurtje in de oven afkoelen.
- Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast.
- Verkruimel de overige 70 gram van de koekjes en bestrooi de taart hiermee.
Tips:
Je kunt de cheesecake een dag van te voren maken en bewaren in de koelkast.