Een nieuw #SweetFood recept van Zoete zusjes. De zon laten schijnen op een regenachtige dag, met deze lichtere variatie op de good old lasagne.
Ingrediënten
- – 6 verse lasagnebladen
- – 250 gram ricotta
- – 200 gram doperwten (diepvries)
- – 1 peper
- – 150 gram geraspte kaas
- – 2 el pesto
Bereidingswijze
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de peper. Snijd de peper in kleine stukjes
- Kook de doperwten kort (ongeveer 6 minuten)
- Kook ook de lasagnebladen in 3 minuten gaar
- Verwarm de ricotta kort en meng de ricotta met de doperwten, de peper en geraspte kaas
- De lasagne is voor 2 personen. Je maakt ze op het bord op. Je gebruikt 3 lasagnebladen per persoon. Bouw de lasagne op door te starten met een lasagneblad, hier op komt een halve eetlepel pesto. Hierop komt een laag ricotta, hier op een lasagneblad, dan weer een halve eetlepel pesto en een laagje ricotta. Hier op weer een lasagneblad en een klein beetje ricotta. Bouw dan de lasagne voor het tweede bord op dezelfde manier op.
Een variatie op de good old lasagne. Wie lust er geen lasagne? Lekker met gesmolten kaas of een bechamelsaus. Mmmm! Deze open lasagne is heerlijk in de lente en zomer doordat hij wat frisser en lichter is. Lekker met ricotta, pesto en doperwten.