Tiramisu met een Sinterklaas-touch. Een lekker snel klaar recept en verslavend lekker.
Ingrediënten:
2 el witte basterdsuiker
1 el sinaasappellikeur (slijter)
250 g mascarpone
2 el chocoladehagel wit XXL
1 limoen
150 g frambozen
6 blaadjes basilicum
12 speculaasjes
Roer de mascarpone los met de likeur en suiker. Rasp de groene schil van de
schoongeboende limoen. Roer het rasp en de chocoladehagel door de
mascarpone. Snijd de basilicum in reepjes. Roer de basilicum met de
frambozen voorzichtig door de mascarpone.
Leg op elk bordje een speculaasje. Verdeel hierover de helft van het
mascarponemengsel. Leg er een speculaasje op en verdeel de rest van het
mascarponemengsel erover. Dek af met een speculaasje en serveer.
Variatietip:
Je kunt de speculaasjes ook vervangen door pepernoten en de tiramisu in
glaasjes serveren.